Frågor och svar om Shaktimattan

Vilka kan använda Shakti?

Alla. Men vi rekommenderar att alltid rådfråga läkare om du har en dokumenterad medicinsk diagnos eller andra funderingar.

Gör det ont att ligga på Shakti spikmatta?

De första minuterna känns en stickande eller varm känsla på de ytor man behandlar. Men mycket snart ges försvinner den stickande känslan och en behaglig avslappning inträder.

Hur länge och hur ofta ska jag ligga?

Du kan börja med att ligga ca 15 min. När du blir lite mera van rekommenderar vi 20-40 min per tillfälle. Men det är inte farligt att ligga längre. Många somnar på mattan och det är hellre inte farligt. Vi rekommenderar regelbunden användning, helst varje dag.

Kan Shakimattan tvättas?

Ja! Vid behov kan Shakti handtvättas i ljummet vatten och hängas upp till tork. Undvik tvättmaskin och torktumlare då piggarna kan skadas.

Används Shakti bara för ryggen?

Från ryggraden strålar nerverna ut till hela kroppen, vilket innebär att vid ryggbehandling ges effekt på samtliga kroppsdelar. Men vid behov kan mattan användas på i stort sett hela kroppen. Titta på Shaktis Spikkudde, Footpad eller Headband för mer alternativ.

Är det bra för barn att ligga på Shakti?

Många vittnar om att barn tycker mycket om det. De brukar bli lugna och gå ner i varv. Ett tips är att låta de ligga en stund på mattan innan läggdags.

Är det bra för gravida att ligga på Shakti?

Det vill vi inte rekommendera. Men troligtvis är det ingen risk. Konsultera din barnmorska innan du använder din Shaktimatta.

Kan jag använda Shakti vid hudsjukdom/acne?

De spetsiga piggarna kan upplevas irriterande och kanske förvärra en känslig och inflammerad hud. Du kan mildra effekten genom att lägga ett tunt tyg mellan huden och Shaktimattan. Känner du att du blir sämre, ska du givetvis sluta behandlingen.

Kan jag använda Shaktimattan när jag intar blodförtunnande medicin?

Vi rekommenderar inte att använda mattan, då vi inte har forskning på detta område. Konsultera din läkare om du känner dig osäker.

Har du fler frågor ska vi försöka besvara dem. Mejla oss på kontakt@shaktimattan.se

Orange spikmatta
Grön spikmatta
Shaktimatta svart
0
Varukorg