Varukorg
👉 JUST NU FÅR DU ETT SHAKTI HEADBAND VID ALLA KÖP ÖVER 500 KR. FRI FRAKT ÖVER 1000 KR 🚚

Frågor och svar om Shaktimattan

De 5 vanligaste frågorna

De flesta av våra kunder köper vår Shaktimatta Original. Den passar både nybörjare och avancerade användare.

Shaktimatta Advanced finns i indigo och har 4200 piggar. Kroppsvikten fördelas på mycket mindre och lite längre piggar och intensifierar därmed känslan och effekten. Vi rekommenderar denna matta till de som gillar utmaningar och i bästa fall har använt originalet under en längre tid. (Extrema) idrottare väljer ofta Shaktimatta Advanced för att använda den för regenerering efter deras träningspass.

Shaktimatta Light finns i gult och har över 9 000 piggar. Här fördelas kroppsvikten över många fler piggar, vilket gör den mindre intensiv. Vi rekommenderar denna matta för känsliga och äldre människor samt personer med hudproblem.

Förutom deras positiva effekter har alla våra Shaktimattor gemensamt att de är noggrant handgjorda av högkvalitativa, ekologiska och hållbara material i Indien. Vi anställer bara kvinnor i vår ”Gratitude Factory” för att göra det möjligt för dem att leva autonomt. Rättvisa löner, flexibel arbetstid, betald semester och fortsatt betalning vid sjukdom och säkerhet på jobbet är ett absolut måste för oss. Vi garanterar också allmän sjukvård för kvinnor och deras nära anhöriga.

Med köpet av Shaktimattan gör du inte bara något bra för dig själv, du stödjer också ett underbart projekt.

De första minuterna känns en stickande eller varm känsla på de ytor man behandlar. Men mycket snart försvinner den stickande känslan och en behaglig avslappning inträder.

Troligen är din produkt redan på väg. Leveranstid inom Sverige är 1-3 dagar efter beställning (vardagar).
Vi skickar med DHL Servicepoint. Vilket innebär att du blir aviserad om utlämningsställe på mail eller sms. Skulle det ha gått mer än 5 dagar ber vi dig kontakta oss så hjälper vi till att spåra ditt paket.

I allmänhet kan vi säga att Shaktimattan redan hjälper tusentals människor att slappna av och sova djupare. Vi rekommenderar att du provar våra shaktiprodukter hemma i lugn och ro.

Vi har upprättat en 14-dagars returpolicy så att du själv kan ta reda på om mattan verkligen är något för dig. Vi rekommenderar också att du konsulterar din läkare för att se till att du kan använda mattan riskfritt med ditt hälsotillstånd.

Vi rekommenderar inte att du använder våra produkter om du har  följande symtom eller tillstånd:

– Hjärtproblem
– Medicinering för att hämma blodproppar (antikoagulantia eller i allmänhet ”blodförtunnare”)
– Under graviditet
– Epilepsi
– Tromboflebit
– Feber
– Hudinflammation, märkbara leverfläckar / födelsemärken

Du kan börja med att ligga ca 15 min. När du blir lite mera van rekommenderar vi 20-40 min per tillfälle. Men det är inte farligt att ligga längre. Många somnar på mattan och det är heller inte farligt. Vi rekommenderar regelbunden användning, helst varje dag.

Fler frågor

Uppdatering av produktlinjen för Shaktimattan 2023

Vi har alltid strävat efter att förbättra vårt sortiment för att möta våra kunders behov och efterfrågan på den globala marknaden. Med detta i åtanke, har vi gjort några uppdateringar i namngivning och beskrivning av våra spikmattor.

Shaktimatta Original v.1 (Utgått ur sortimentet)
Den ursprungliga Shaktimatta Original, som mätte 66 cm i längd och hade 6200 akupressurpiggar, har nu utgått ur vårt sortiment.

Nytt namn & beskrivning: Shaktimatta Original
Vad som tidigare var känt som Shaktimatta Standard kommer nu att kallas Shaktimatta Original. Vi anser att detta namn bättre representerar produktens kärnegenskaper och dess ställning i vårt sortiment, och följer vår linje att anpassa produktnamnet enligt de riktlinjer som Shakti International anser ska gälla.

Shaktimatta Original:
Ett optimalt verktyg för djupavslappning. Denna matta har 230 diskar, en längd av 76 cm och 6200 akupressurpiggar. Med sin unika design och funktion står den som en perfekt balans mellan våra Light och Advanced-varianter.

Alla. Men vi rekommenderar att alltid rådfråga läkare om du har en dokumenterad medicinsk diagnos eller andra funderingar.

Ja! Vid behov kan Shakti handtvättas i ljummet vatten och hängas upp till tork. Undvik tvättmaskin och torktumlare då piggarna kan skadas.

Från ryggraden strålar nerverna ut till hela kroppen, vilket innebär att vid ryggbehandling ges effekt på samtliga kroppsdelar. Men vid behov kan mattan användas på i stort sett hela kroppen. Titta på Shaktis Spikkudde, Footpad eller Headband för mer alternativ.

Många vittnar om att barn tycker mycket om det. De brukar bli lugna och gå ner i varv. Ett tips är att låta de ligga en stund på mattan innan läggdags.

Det vill vi inte rekommendera. Men troligtvis är det ingen risk. Konsultera din barnmorska innan du använder din Shaktimatta.

De spetsiga piggarna kan upplevas irriterande och kanske förvärra en känslig och inflammerad hud. Du kan mildra effekten genom att lägga ett tunt tyg mellan huden och Shaktimattan. Känner du att du blir sämre, ska du givetvis sluta behandlingen.

Vi rekommenderar inte att använda mattan, då vi inte har forskning på detta område. Konsultera din läkare om du känner dig osäker.

Ja, det kan du. Vi erbjuder 14 dagars pengarna tillbaka-garanti. Vi tar bara tillbaka produkter som når oss i perfekt skick, inklusive  alla tillbehör som har skickats till dig (broschyrer, tygpåsar, etc.). Annars kan vi inte garantera återbetalning. Viktigt att bifoga någon sorts referens vem du är.

Läs mer på https://shaktimattan.se/kopvillkor/.

För din information: Vi har ett mycket bra resultat när vi följer vår returpolicy. Av över 5000 kunder i år skickade vi tillbaka pengarna till varje kund som begärde återbetalning. Med undantag för bara en kund och det eftersom mattan nådde oss mycket smutsig och skrynklig och därför tyvärr måste hanteras.

Har du fler frågor ska vi försöka besvara dem. Mejla oss på kontakt@shaktimattan.se

Hitta något för dig

Headband 800x800
Headband 800x800

Julerbjudande | Shakti headband

Just nu får du ett Shakti Headband vid alla beställningar över 500:-