Shaktimattans historia

Vår historia

Om Mokshananda växer upp på en lantlig bigård i norra Sverige under namnet Jonathan Hellbom.
Om fascineras över kroppens möjligheter, varför är vissa människor till synes mer flexibla än andra? Fysiskt, men även mentalt? Vad är det för märkliga ting som låser oss? Och var finns nyckeln som öppnar våra dörrar?

I sin strävan att utforska denna eviga fråga utbildar sig Om till cirkusartist och senare till massageterapeut. Ganska snart för intresset honom till Indien och dess visdomslära. Här studerar han healing och den tusenåriga gamla vedakunskapen.

Om bosätter sig på ett berg i det indiska Himalaya för att fördjupa sig i asketisk meditation. Efter två år på berget kommer insikten om mänsklighetens sammanlänkning och hur vi kan uppnå en högre lycka tillsammans.

Det är här Om beslutar sig för att fullända den uråldriga spikmattan för den moderna människan. Ett tusenårigt verktyg, som länge varit dolt för de icke-initierade, återföds nu för att hjälpa miljoner människor till balans och harmoni. Shaktimattan har sett dagens ljus.

Shakti blev namnet

Shakti är sanskrit för kvinnlig kraft, medkänsla och den moderliga, varma, skapande gnistan. En motpol till dagens stressade samhälle.

Shaktimattorna tillverkas i Indien, bland annat i vår tempelfabrik i den heliga staden Varanasi.

Eftersom varje människa är unik så producerar Shakti olika mattor för olika behov. Ju färre piggar din matta har ju större blir effekten av behandlingen.

Säljsuccé

Första Shaktimattan kom till butik 2008. Året därpå blev mattan utsedd till ”sommarens snackis” och ”Årets julklapp”. Efter dryga 15 månader fanns det nu en spikmatta i vart 10:e hem i hela landet! En unik succé var ett faktum.

Sjuksköterskor, idrottsstjärnor, sjukpensionärer, yogisar och motionärer intygar effekterna. Tidningar, TV och radio följer upp med artiklar och inslag om den otroliga säljsuccén från det lilla familjeföretaget.

Framgången sprider sig över världen. New York Times och många andra internationella tidningar lovordar mattans fantastiska effekter.

Ut i Världen

Shakti öppnar upp i övriga Norden, Europa, Japan, Australien, Sydafrika och 2010 går företaget in på den amerikanska kontinenten.

Om och hans familj driver fortfarande produktionen för Shakti från den lilla staden Hudiksvall i norra Sverige.

Våra mål

Shaktis önskan är att göra gott, i stort och smått, för människan och Moder Jord.

Vår värld ska må bättre av ekologiska tillverkningsmetoder. I alla led ska vi fylla alla med den lycka och kärlek Shakti känner för vår omvärld. Vi välkomnar alla som kommer i kontakt med Shakti som medlemmar i vår stora, världsomspännande familj!

Om och hans familj driver fortfarande produktionen för Shakti från den lilla staden Hudiksvall i norra Sverige.

”Må ni bli lyckliga av detta underbara verktyg, för att uppnå en mer fullkomlig existens.”

Våra värderingar

Här följer Shaktis funderingar, ambitioner, vilja och mål. Nedanstående värdeord genomsyrar vårt företag och våra handlingar.

Kvalitet

Spikmattan har egenskaper som hållit i över 5000 år. Att skänka omtanke och lycka har alltid varit spikmattans mål. Våra Shaktiprodukter har samma ambition.

Människan i fokus

Shakti finns för alla. Vi vänder oss till ett evigt behov i det moderna samhället -behovet av lugn och energi. Vi erbjuder ny kraft, avslappning och harmoni till alla, från topptränad till soffliggare.

Integritet

Shakti är ingen vanlig kommersiell affärsrörelse. Vår belöning är att våra produkter gör gott. Vi följer vårt hjärta snarare än att lyssna till kvartalsanalyser och trendrapporter.

Harmoni

Allt i livet hänger ihop. Din hälsa står i förbund med din familj och ditt arbete. Därför är alla Shaktiprodukter lätta att använda, på jobb, hemma såväl som på resan.

Personlig

Varje människa är unik. Därför kan du välja din personliga Shaktimatta: Shakti Light, Shakti Original, Shakti Black eller Shakti Advanced, personligheten är viktig för oss.

Entreprenör

Den ursprungliga spikmattan uppfanns av en klok man borta i Indien för många tusen år sedan. En ung själsfrände, på andra sidan klotet i Sverige, utvecklade den vidare för dagens moderna samhälle och behov. Idag används Shaktimattan över hela världen. Shakti står för kraft och utvecklingsvilja och detta genomsyrar hela vårt företag!

Vår värld

 

Allt hänger ihop. Din kropp påverkar dina sinnen. Och tvärtom. Du och din familj, jobb och vänner står i förbund. Världen och du hör ihop. Shakti och världen är ett.

I den heliga staden Varanasi i Indien bedriver vi projektet ”Shakti Tempelfabrik”, där kvinnor arbetar med bra lön och bra arbetstider. Vi har en kokerska anställd som lagar mat till våra medarbetare. Alla sjuka får sjuklön. Läkare kommer till fabriken regelbundet och erbjuder våra arbetare, deras familjer och människor i grannskapet gratis sjukvård.

Vi tror att ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vi stödjer därför också ett barnhem i Rishikesh och ger stöd till projekt och plantering av träd i Afrika. DU är en viktig del i givandet.

Vårt språk

 

Shaktis språk vill vara inspirerande och generöst. Ärligt. Och alltid energigivande! Titta på vår hemsida, där delar vi med oss av tips, förslag, goda råd och välgörande produkter.

Orange är Shaktis färg. Orange stimulerar aptiten på det goda och hållbara i livet. Den står för värme, känslor och kreativitet och en sund och sann självkänsla. Orange anses både vibrerande och lugnande.

Vårt namn kommer från den indiska mytologin. Shakti är kraften och makten och beskrivs ofta som den kvinnliga skapande gnistan. En varm moderlig kreativ kraft.

Hitta något för dig

Yoga Women
Sommarerbjudande

25% Off

Få 25% rabatt på alla Shaktimattor och Shaktikuddar. Gäller även Shakti Headband.

kod

Gäller t.o.m 2024-07-31 eller så långt lagret räcker. Rabatten appliceras i kassan.